Δείτε online τα
προϊόντα μας
Μάθετε για την ποιότητα, ασφάλεια και αντοχή των προϊόντων μας
πληροφορίες για την Dusalux και την Hüppe
Καταλόγους
Βίντεο
Οδηγίες τοποθέτησης
FAQ - συχνές ερωτήσεις
Ως καταναλωτής τι πρέπει να προσέχω στην επιλογή καμπίνας ;

Η ελληνική αγορά είναι πλημμυρισμένη με καμπίνες αγνώστου προέλευσης, δυστυχώς χαμηλής έως μέτριας ποιότητας και μπορούν να κρύβουν μεγάλους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού στην περίπτωση της θραύσης κρυστάλλων. Για εμάς δεν έχει σημασία που κατασκευάζονται τα προϊόντα, αλλά ποιος τις κατασκευάζει, με ποιες προδιαγραφές και ποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν. Άλλα προϊόντα φέρνουν σε πολλές περιπτώσεις πλαστά πιστοποιητικά σε θέματα διασφάλισης ποιότητας και δεν ελέγχονται ούτε κατά την εισαγωγή τους στην Ευρώπη.

Διατίθενται από τους εισαγωγείς με φανταχτερές ονομασίες, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι επώνυμα προϊόντα. Υπόσχονται παροχές οπός εγγύηση
5 και 10 ετών που στην πράξη δεν καλύπτουν απολύτως τίποτα. Λίγοι είναι οι έμποροι που πραγματικά υποστηρίζουν τα εισαγόμενα προϊόντα με τα πιο βασικά ανταλλακτικά.

Μόνο οι καμπίνες τις Hüppe είναι καλές ;
Όχι. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα εργοστάσια παραγωγής καμπίνων ντους στην Ευρώπη, με διασφάλιση ποιότητας και πιστοποιήσεις στα προϊόντα τους. Απλά ελέγξτε αν το προϊόν που σκοπεύετε να αγοράσετε είναι πραγματικά επώνυμο.
Στεγανότητα

Οι καμπίνες μας προσφέρουν στεγανότητα όπως ορίζεται απο την προδιαγραφή ΕΝ14428. Εντούτοις δεν μπορούν όλες οι καμπίνες
(π.χ. προϊόντα με κύριο στόχο την υψηλή αισθητική) να προσφέρουν τον ίδιο βαθμό στεγανότητας.

Σημαντικός παράγοντας είναι το πού θα τοποθετηθεί η καμπίνα, αν δηλαδή μπεί απευθείας στο δάπεδο ή σε χτιστή βάση ή σε
ντουζιέρα (προτείνεται). Άλλοι παράγοντες, όπως η πίεση του νερού, η χρήση στήλης υδρομασάζ και ο τρόπος χρήσης της καμπίνας,
επηρεάζουν επίσης τον βαθμό στεγανότητας.

Άλλες είναι οι ανάγκες αν χρησιμοποιούν την
καμπίνα μικρά παιδιά που παίζουν με το νερό
και 
«πυροβολούν» την καμπίνα με το ντούζ
προς όλες τις κατευθύνσεις και άλλες αν ο
χρήστης της καμπίνας είναι της συνήθειας
«να κάνουμε ένα γρήγορο ντουζάκι»

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να κατατάξουμε
τα προϊόντα σε 3 κατηγορίες:

Frameless
- προϊόντα χωρίς πλαίσιο
Μειωμένη στεγανότητα

Ημιπλαισιωμένα προϊόντα
Καλή στεγανότητα

Πλαισιωμένα προϊόντα
Μέγιστη στεγανότητα


Πώς είναι οι μεντεσέδες σας και τα άλλα εξαρτήματα ;
Όλα τα μέρη μιας καμπίνας έχουν περάσει ελέγχους αντοχής. Πρέπει να αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες αλλαγής θερμοκρασίας, υδρατμούς, άλατα, απορρυπαντικά και συγχρόνως πρέπει να προσφέρουν στεγανότητα (μεντεσέδες), να είναι εύκολα στο καθάρισμα, να αντέχουν μακροχρόνια και να προσφέρουν αισθητική σχεδίαση. Η μεντεσέδες μας λοιπόν είναι κατασκευασμένοι για χρήση σε καμπίνες μπάνιου και δεν είναι οι απλοί μεντεσέδες για γυάλινες πόρτες που τόσο συχνά παρατηρούμε σε προϊόντα ορισμένων βιοτεχνιών ή στον "τζαμά", που δυστυχώς δεν μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις να χρησιμοποιούνται σε καμπίνες μπάνιου.

Είναι τα προϊόντα σας στεγανά ;
Δεν έχουν και δεν μπορούν όλα τα προϊόντα να έχουν την ίδια στεγανότητα. Όμως όλα τα προϊόντα μας έχουν πιστοποιημένη στεγανότητα βάσει προδιαγραφής 14428. (περισσότερα για το θέμα στο κείμενο στεγανότητα παρακάτω)

Τα κρύσταλλα σας είναι αυτοκαθαριζόμενα ;
Στις καμπίνες μπάνιου δεν υπάρχει αυτοκαθαριζόμενο κρύσταλλο. Υπάρχει όμως μια ειδική επεξεργασία στα κρύσταλλα: το Anti-Plaque που το παρουσίασε πρώτη η Hüppe. Ανάλογα με την ποιότητα του νερού στην κάθε περιοχή, η επεξεργασία αυτή μπορεί να κάνει το καθάρισμα της καμπίνας σας παιχνίδι. Σε περιοχές με πολύ σκληρό νερό σας βοηθά στο καθάρισμα αλλά το κρύσταλλο σε κάθε περίπτωση χρειάζεται φροντίδα. Η ιδανική λύση είναι να αφαιρείτε τα νερά από τα κρύσταλλα μετά το ντους χρησιμοποιώντας ένα λαστιχάκι.

Τι εγγύηση έχουν τα προϊόντα ;
Εμείς δεν διαφημίζουμε τα προϊόντα μας με υποσχέσεις εγγυήσεων 5, 10 και 20 χρόνων. Εμπράκτως φροντίζουμε να μένουν οι πελάτες μας ικανοποιημένοι από τα προϊόντα μας, τα οποία έχουν δοκιμασμένη και πιστοποιημένη μακροχρόνια αντοχή. Στις περιπτώσεις που κάτι στα δικά μας προϊόντα χαλάσει η φθαρεί καλύπτεται από εγγύηση διαθεσιμότητας ανταλλακτικών για 10 χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις πολλά ανταλλακτικά παρέχονται και για πολύ περισσότερα χρόνια.

Η τοποθέτηση είναι εύκολη ;
Ορισμένα προϊόντα ίσως είναι και από τα πιο εύκολα της αγοράς στη τοποθέτηση. Άλλα προϊόντα πάλι χρειάζονται έναν έμπειρο τεχνίτη.

Σε τι διαστάσεις διατίθενται  τα προϊόντα σας ;
Τα προϊόντα μας κατασκευάζονται ακριβώς στις διαστάσεις που προκύπτουν από τις μετρήσεις στο χώρο σας. Εμείς δεν κάνουμε "πατέντες" για να κάνουμε έτοιμα προϊόντα να ταιριάζουν μετα βίας στο χώρο σας.

Τι πάχος κρυστάλλου χρησιμοποιούμε ;
Σε ένα σύνθετο προϊόν, όπως είναι οι καμπίνες μπάνιου, το πάχος κρυστάλλου από μόνο του δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι καμπίνες μπάνιου αποτελούνται από πλήθος υλικών. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα των υλικών και ο σωστός συνδυασμός τους. Ο ισχυρισμός λοιπόν ότι ένα προϊόν με 4mm πάχος κρυστάλλου είναι λιγότερο ανθεκτικό από ένα άλλο με 6mm είναι ανυπόστατος. Εμείς χρησιμοποιούμε ανάλογα με τη σειρά και το προϊόν 3, 4, 5, 6 και 8mm κρύσταλλα ασφαλείας, πιστοποιημένης ποιότητας, βάσει προδιαγραφής ΕΝ12150. Όλες οι κατασκευές περνάν τις ίδιες δοκιμές αντοχής στα δικά μας εργαστήρια και έχουν πιστοποίηση TÜV/GS.
Οι καμπίνες μας ταιριάζουν σχεδόν
σε όλες της ντουζιέρες τον οίκον:

Althea
Azzurra
BETTE
Breuer
Catalano
Ceramica Dolomite
Ceramita
Corona
Creavit
Duravit
Duscholux
ECE
Flaminia
Fyans
Gala
Galassia
Globo
Gloria
GSI
Hatria
Hoesch
HSK
Huida
Ideal Standard
Jika
Kaldewei
KARAG
Kartell
Kerafina
Keramag
Kerasan
Keros
KLP
Koralle
Lapino
Laufen
Palazzani
Pozzi Ginori
Pyramis
Ravenna
ROCA
Sanindusa
Sanitana
Sanitec
Scarabeo
Serel
Sirene
Tema
Villeroy & Boch
Vitra
Vitruvit